DĚTSKÉ VNÍMÁNÍ PREVENCE A RIZIK VZNIKU ÚRAZŮ A OTRAV - Kožená, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
V současné době převažují epidemiologické studie, které kvantitativně zpracovávají data o úrazech a otravách dětí, avšak v souvislosti s podstatou problému bylo zajímavé zaměřit se také na tuto problematiku z pohledu dítěte. Cílem diplomové práce bylo poskytnout čtenáři dětský pohled na problematiku úrazů a otrav, popsat vnímání rizik a dále zjistit úroveň jejich znalostí v oblasti zásad prevence.
CHILDREN´S PERCEPTION OF PREVENTION AND INJURY AND INTOXICATION RISKS
Keywords: děti; úraz; otrava; rizika; vnímání; prevence; kvalitativní výzkum; children; injure; intoxication; risks; perception; prevention; qualitative research