Senior klientem pečovatelské služby v lokalitě Plzeň-sever - Onačilová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zabývala vnímáním seniorů, kteří byli klienty pečovatelské služby v lokalitě Plzeň-sever. Hlavním cílem práce bylo identifikovat naplňování očekávání klientů pečovatelské služby v lokalitě Plzeň-Sever. Teoretická část práce byla podporována studiem odborné literatury korespondující s tématem a byla zaměřena na vymezení pojmů jako pečovatelská služba, sociální služby pro seniory, seniora jako klienta a lokalita Plzeň-sever. Praktická část této diplomové práce se věnovala vyhodnocení výzkumných otázek prostřednictvím kvalitativní výzkumné strategie. Potřebná data byla zjišťována za pomoci rozhovorů se seniory, kteří byli klienty Pečovatelské služby města Kaznějova.
Senior client of the care service in the location of Plzeň-sever
Keywords: Pečovatelská služba; sociální služby pro seniory; financování pečovatelské služby; definice seniora; lokalita Plzeň-sever.; Care services; social services for seniors; financing of care services; definition of seniors; locality of Pilsen-north