Hospodaření obce s rozpočtovými prostředky - Vozková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá hospodařením územně samosprávného celku s rozpočtovými prostředky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V praktické části popisuje územní samosprávu jako základní územně samosprávný celek, její rozdělení, postavení a funkci. Dále popisuje rozpočtové určení daní v České republice, které zásadním způsobem ovlivňuje příjmy obcí a měst. Tento zákon o rozpočtovém určení daní prošel v r. 2008 důležitou novelou. A v neposlední řadě se zabývá rozpočtem obce, jeho strukturou, sestavováním, schvalováním návrhu rozpočtu a následnou kontrolou. V praktické části je analyzován rozpočet konkrétní obce, její příjmy a výdaje.
The Budget Resourses Managed by Municipality
Keywords: obec; územní samospráva; rozpočet; rozpočtové prostředky; daň; daňový příjem; municipality; municipal authorities; budget; budget means; tax; tax revenue