Porovnání úrovně dentální hygieny u mužů a žen ve věku 20 - 30 let - Klímová, Leontýna (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce byla rozdělena na dvě hlavní části a to část teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývala oborem dentální hygieny od její historie až po současnost. Dále se věnovala onemocněním dutiny ústní, dentálním pomůckám a především správné prevenci v oblasti dutiny ústní. Praktická část referovala o výzkumu, který proběhl u 100 respondentů, ve věku 20-30 let, o rozdílu dentální hygieny mezi muži a ženami. Výzkum se zabýval zjištěním, jaké mají respondenti zkušenosti s dentální hygienou a dle toho vyhodnotil rozdíly v dentální hygieně mužů a žen. Výsledné odpovědi respondentů byly vyhodnoceny a zaznamenány do grafů a tabulek.
Comparison of the level of dental hygiene between men and women aged 20 - 30 years
Keywords: Dentální hygiena; dutina ústní; prevence; onemocnění dutiny ústní; zubní plak; zubní kámen; Dental hygiene; the oral cavity; prevention; diseases of the oral cavity; tooth plaque; tartar