Mezibankovní platební styk - Fořtová, Martina (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce je zaměřena na mezibankovní platební styk v České republice, používání platebního systému CERTIS a mezinárodního systému SWIFT. Teoretická část se zabývá právní úpravou platebního styku, zásadami mezibakovního platebního styku a zúčtovacím centrem, popisem systému CERTIS a clearingovými systémy v zemích Evropské unie. Praktická část je zaměřena na srovnávání poplatků za mezibankovní platební styk.
Interbank payment system in the Czech Republic
Keywords: Platební styk - mezibankovní platební styk - zúčtovací centrum - systém CERTIS - Česká národní banka - systém TARGET - SWIFT - korespondenční bankovnictví; Payment systems - interbank payment system - clearing centre - the CERTIS system - The Czech National Bank - the TARGET system - the SWIFT system - correspondent banking system