Reprezentace mužů s homosexuální orientací v současných českých a slovenských divadelních hrách - Demeter, Peter (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá reprezentacemi mužů-homosexuálů v současných českých a slovenských divadelních hrách. Záměrem práce je analyzovat queer a campy aspekty reprezentací homosexuálů v mainstreamových hrách a osvětlit zásady tvorby těchto dramatických osob ve struktuře dramatického umění. Výsledky analýzy ozřejmují proces integrace v reprezentaci homosexuálů v soudobých českých a slovenských dramatech.
The Representation of Men with Homosexual Orientation in Czech and Slovak Contemporary Drama
Keywords: Divadlo; české divadlo; slovenské divadlo; dramatický text; herectví; homosexualita; gay; queer; camp; reprezentace; mainstream; integrace; Akvabely; David Drábek; Krátká spojení; Vladislava Fekete; Stísněná 22; Iva Volánková; Theater; Czech theater; Slovak theater; dramatic play script; acting; homosexuality; gay; queer; camp; representation; mainstream; integration; Aquabelles; David Drábek; Brief Connections; Vladislava Fekete; 22 Anxiety Street; Iva Volánková