Možnosti udržitelného rozvoje cestovního ruchu na Děčínsku - Mašková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se věnuje možnostem udržitelného rozvoje cestovního ruchu v regionu Děčínsko. Podkladem pro zpracování byly informace získané ze sekundárních zdrojů a informace získané v rámci primárního výzkumu za pomoci kvalitativní metody sběru dat, dotazníkovým šetřením. Cílem práce je zhodnotit primární a sekundární potenciál rozvoje cestovního ruchu na Děčínsku a na základě provedené analýzy navrhnout možnosti udržitelného rozvoje cestovního ruchu s vymezením priorit a opatření.
A possibilities of sustainable tourism in the area Děčín
Keywords: cestovní ruch; destinace cestovního ruchu; primární nabídky; sekundární nabídka; metody výzkumu; zelené (environmentální) otázky; ekologická značka; ekohotel; udržitelný cestovní ruch; tourism; tourism destination; primary offer; secondary offer; research methods; green (environmental) matters; ecological mark; ecological hotel; sustainable tourism