Ekologická dopravní politika ve městech - Příhoda, David (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se snaží popsat prostřednictvím legislativních zákonů ekologickou dopravní politiku. Konkrétně ve vybraných českých městech. Dále se zde rozebírá ekologická doprava v evropském státu Nizozemsku. Pomocí těchto poznatků budou vytvořeny návrhy na zlepšení stávající situace.
Environmental transport policy in cities