Způsoby regulace výskytu violky rolní (Viola arvensis Murray) na orné půdě - Macháček, Václav (Jihočeská univerzita, 2012)
Vlivem stále opakujících se plodin v osevních postupech došlo k úbytku plevelných druhů na orné půdě, ale za to se vyselektovalo malé množství druhů, které hrají z hlediska četnosti na obdělávané půdě zásadní roli. V současné době patří mezi tyto plevelné druhy i violka rolní, která se vyskytuje ve všech pěstovaných plodinách, zvláště v obilninách a olejninách. Význam tohoto středně škodlivého plevele výrazně stoupá. Byl založen pokus v zemědělském podniku DZV Nova Bystřice. Cílem tohoto pokusu je regulace violky rolní (Viola arvensis Murray) na orné půdě.
Methods of regulation the occurrence thaliana violet (Viola arvensis Murray) on arable land
Keywords: violka rolní; viola arvensis Murray; regulace; plevelné druhy; herbicid; violet thaliana; viola arvensis Murray; regulation; weed species; herbicide