Případová studie ZUŠ Liberec, Frýdlantská - specifika práce učitele v pedagogicko-psychologických souvislostech - Mádlová, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce předkládá případovou studii základní umělecké školy Liberec, Frýdlantská, se zaměřením na učitelská specifika v tomto typu školství. Teoretický rámec výzkumné části byl vytvořen na základě odborné literatury. Praktická část je potom popisem ZUŠ Liberec, Frýdlantská, se zaměřením na školní vzdělávací program této školy a na popis specifik učitele z pohledu žáků, učitelů a ředitele.
Case study of Basic art school in Liberec, Frýdlantská - the specifics of work of a teacher in the educational-psychological context
Keywords: základní umělecké vzdělávání; kurikulární dokumenty; učitel; profese učitele; motivace žáka; studijní styly žáka; specifika učitele ZUŠ; školní vzdělávací program; kompetence; education in art schools; curriculum; teacher; profession of a teacher; student´s motivation; ways of studying; teachers in art schools and their specifics; school educational program; competence