Vliv eutrofizace na poutání a mineralizaci uhlíku v půdách mokrých luk - Hospodková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2009)
Zvýšený přísun živin do mokřadních ekosystémů může ovlivnit aktivitu společenstva dekompozitorů a cyklus uhlíku v půdě. Tato práce sledovala vliv hnojení na poutání a mineralizaci uhlíku v mokřadních půdách, které se lišily množstvím a kvalitou půdní organické hmoty. Studované lokality se nachází v CHKO Třeboňsko.
Effect of eutrophication on carbon sequestration and mineralization in wetland soils.
Keywords: přísun živin; mokřadní ekosystém; cyklus uhlíku v půdě; nutrient input; wet-meadow ecosystem; carbon cycle in soil