Substantivizovaný infinitiv v italštině ve vztahu k ostatním způsobům deverbální derivace substantiv - Dvořáková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním tématem této bakalářské práce je substantivizovaný infinitiv ve vztahu k ostatním způsobům deverbální derivace substantiv. V první části budou definovány základní pojmy související s tématem substantivizovaného infinitivu, dále determinanty substantivizovaného infinitivu, jeho druhy, syntaktické elementy a funkce tohoto infinitivu. Pro ucelení poznatků budou zmíněny možné překlady tohoto jevu do češtiny. Praktická část práce bude krátce pojednávat o obecné tvorbě slov v italštině. Přednostně však bude zaměřena na deverbální derivaci substantiv a porovnání substantivizovaného infinitivu s dějovými podstatnými jmény.
Substantivized infinitive in Italian with respect to the other means of deverbal derivations of nouns
Keywords: substantivizovaný infinitiv; italština; determinant; dějová podstatná jména; substantivized infinitive; Italian; determinant; action nouns