Predikce deficitních vlastností půd pro vybranou oblast se specifikací na erozní ohroženost, infiltrační vlastnost, posouzení vodního režimu půd a skeletovitost. - Kuntzman, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
V práci jsou nastíněny základní informace o složení, vlastnostech a funkcích půdy. Dále je nastíněna problematika půdní degradace včetně jejích principů, dopadů a případných možností v jejím zmírňování. Na základě map s BPEJ kódy jsou zde pak predikovány deficitní vlastnosti půd v oblasti Rankov.
Prediction of erosion endangerment, infiltration abilities, water regime and rock content in the chosen area.
Keywords: půda; degradace půdy; eroze; zhutnění; kontaminace půdy; humus; soil; soil degradation; erosion; compaction; contamination; humus