Zpracování účetní uzávěrky a závěrky v účetním softwaru - Fialová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato problematika je nezbytnou součástí každé účetní jednotky. Vedením účetnictví lze poskytovat interním i externím uživatelům informace o finanční situaci podniku. Bakalářská práce se skládá ze dvou hlavních částí. Teorie se zabývá charakteristikou účetní uzávěrky a závěrky a popisu důležitých činností nutných k provedení před vyhotovením účetních výkazů a poté popisu jednotlivých výkazů. Pozorovaná společnost mi poskytla potřebné údaje k vyhotovení účetní uzávěrky a závěrky. Vytvářím jej v účetním programu a posléze provádím finanční analýzu podniku.
Processing of accounts and statements in the accounting software
Keywords: účetní závěrka; účetní program; účetnictví; finanční analýza; final accounts; accounting programme; accounting; financial analysis