Význam rituálů v mezních životních situacích - inspirace pro sociální práci - Dávid, Dalibor (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce popisuje význam rituálů v životě člověka se zaměřením na mezní situace. Práce se zabývá využitím rituálů v mezních životních situacích člověka, konkrétně v období dospívání a umírání. Slouží tak jako inspirace pro sociální práci s rizikovou mládeží, umírajícími a pozůstalými.
The significance of rituals in boundary life situations - inspiration for social work
Keywords: rituál; mezní situace; sociální práce; dospívající; umírající; pozůstalí; ritual; boundary situations; social work; teenagers; dyings; mourners