Grenzüberschreitende Zusammenarbeit zwischen Deutschland und Tschechien am Beispiel der Region Pilsen und der Region Oberpfalz - Pospíšilová, Carola (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá vznikem, významem a vývojem přeshraniční spolupráce mezi Německem a Českem. První část práce se zabývá všeobecnými, historickými a politickými souvislostmi těchto dvou zemí. Popsaný je vznik euroregionů a finanční prostředky Evropské unie. Dále se práce zaměřuje na kooperace v regionech Horního Falcka a Plzně. V poslední části jsou vysvětleny koordinační centra Tandem, jejich projekty a programy. Další důležitou části je program podpory odborných praxí a je konkrétně vysvětlený. Program je pomocí dotazníků analyzován.
Cross-border cooperation between Germany and Czech Republic on the example of Upper Palatinate and Pilsen
Keywords: Česko-německá spolupráce; přeshraniční spolupráce; Euroregion; koordinační centrum Tandem; mládež a vzdělaní; program podpory odborných praxí; The Czech-German cooperaiton; cross-border cooperation; Euroregion; The Tandem Coordination Center; Youth and education; A program of support for professional practices