Potravní chování skorce vodního (Cinclus cinclus) na tocích okresu Tachov - Liška, Martin (Jihočeská univerzita, 2021)
V první části práce byly srovnány charakteristiky (fyzikální, environmentální, potravní nabídka) předpokládaných loveckých a kontrolních stanovišť v rámci teritoria skorce. Ve druhé části byly analyzovány vztahy mezi potravní nabídkou a ostatními charakteristikami teritoria. Ve třetí části byly analyzovány vztahy mezi jednotlivými typy sledovaného chování. Ve čtvrté části byly analyzovány vztahy mezi podílem času věnovaného loveckému chování a charakteristikami příslušného stanoviště. V poslední, páté části byly analyzovány vztahy mezi tělesnými rozměry odchycených ptáků a charakteristikami teritoria (fyzikálně-environmentální, potravní).
Foraging behaviour of the White-throated Dipper (Cinclus cinclus) on watercourses of Tachov district
Keywords: skorec vodní; aquatický biotop; charakteristiky toku; potravní nabídky; tělesné rozměry; denzita odsedávek; White-throated Dipper; aquatic habitat; stream characteristics; food availability; body measurements; density of perching sites