Návrh pracovních listů pro výuku matematiky na ZŠ a SOU - vybrané kapitoly - Základy statistiky - Povjakalová, Marie (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem mé diplomové práce je vytvoření pracovních listů pro výuku matematického celku ''Základy statistiky'' s pomocí interaktivní tabule a počítače a zjistit, jak interaktivní výuka pomáhá žákům v komplexním procesu vzdělávání. Práce je rozdělena na tři části. V první části se zabývám teorií motivace a různými aktivizujícími metodami výuky, zvláště pak metodou projektové výuky. Ve druhé části jsem provedla rozbor současného stavu využívání počítačů a interaktivní tabule ve výuce matematiky. Třetí, praktickou část, tvoří pracovní listy pro interaktivní tabuli, které jsem samostatně vytvořila, a projekt. Dále se ve třetí části zabývám aplikací vytvořených pracovních listů ve výuce žáků 2. ročníku středního odborného učiliště a jejich porovnáním s výukou klasickou. V závěru jsem uvedla výsledky a poznatky, které jsem během výuky získala.
Workbook proposal for teaching Mathematics at primary and secondary school, chosen chapters - The basics of statistics
Keywords: aktivizující metody výuky; projektová výuka; počítač ve výuce; interaktivní tabule; základy statistiky; stimulating teaching methods; design method; interactive whiteboard; ICT; the basics of statistics