Volný čas a osoby se zrakovým postižením - Novotná, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá možnostmi smysluplného využívání volného času osob se zrakovým postižením. Nejprve vymezuje zrakové postižení, jeho klasifikaci či etiologii, dále poukazuje na možnosti trávení volného času v různých volnočasových aktivitách. Také popisuje instituce, které mohou osoby se zrakovým postižením integrovat. Integrace je pro osoby se zrakovým postižením důležitým mezníkem již od narození a pokračuje až do období dospělosti, kde se důležitou oblastí stává pracovní uplatnění. Celá práce je ukončena dotazníkovým šetřením, které tuto práci pouze dokresluje.
Leisure Time and Subjects with Optic Handicap
Keywords: Zrakový orgán; zrakové postižení; volný čas; volnočasové aktivity; integrace; ucelená rehabilitace; pracovní rehabilitace; dotazníkové šetření.; Visual organ; optic handicap; leisure time; free time activities; integration; connected rehabilitation; working rehabilitation; questionary investigation.