Uplatnění absolventů Zdravotně sociální fakulty v Českých Budějovicích oboru Ochrana veřejného zdraví - bakalářské studium - Hartmanová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem mé bakalářské práce je obor Ochrana veřejného zdraví. Touto bakalářkou prací jsem chtěla zjistit, zda absolventi oboru Ochrana veřejného zdraví nalezli uplatnění po absolvování oboru. Dále jsem svůj výzkum zaměřila na to, abych se dozvěděla, zda studium oboru Ochrana veřejného zdraví dostatečně připravilo absolventy k výkonu jejich povolání a také jestli práce v oboru ochrany veřejného zdraví splnila očekávání. Pro sběr dat jsem zvolila výzkumnou techniku dotazníkového šetření. Respondenty byly všichni absolventi oboru Ochrana veřejného zdraví na Zdravotně sociální fakultě v Českých Budějovicích. Výsledný výzkumný soubor, se kterým jsem pracovala, je tvořen 51 respondenty (100%). První hypotézu, která zněla: Absolventi oboru Ochrana veřejného zdraví nalezli uplatnění v oboru, se mi na mém vzorku respondentů, na kterém jsem výzkum prováděla, podařilo potvrdit. Zatím všichni, kteří měli zájem pracovat v oblasti ochrany veřejného zdraví zaměstnání nalezli. Hypotézu s označením H2: Studium dostatečně připravilo absolventy k výkonu jejich povolání, se mi bohužel potvrdit nepodařilo. Znění poslední, v pořadí již třetí hypotézy je: Práce v oboru ochrany veřejného zdraví splnila očekávání absolventů. Přímo na tuto hypotézu jsem vytvořila otázku - splnila práce v oboru ochrany veřejného zdraví Vaše očekávání. 50% respondentů odpovědělo ano a zbývajících 50% respondentů uvedlo spíše ano. Na základě těchto výsledků si troufám tuto hypotézu považovat za potvrzenou. Snažila zjistit také názory absolventů na obor a pocity, které si ze studia Ochrany veřejného zdraví respondenti odnesli.
Employment of Graduates from the Faculty of Health and Social Studies in České Budějovice, Public Health Protection Bachelor Study Programme
Keywords: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích; Krajská hygienická stanice; Ochrana veřejného zdraví; Student; Vysoká škola; Zákon č. 258/2000 Sb.; o ochraně veřejného zdraví; Zdravotně sociální fakulta; University of South Bohemia in České Budějovice; Regional Hygienic Station; Public health protection; Student; University; Act No. 258/2000 Coll.; On Public Health Protection; Faculty of Health and Social Studies