Česká knižní beletrie 1880-1900 - Nosková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na beletristickou produkci, publikovanou knižně v českém jazyce mezi lety 1880 1900. Z dostupné databáze Caslin je sestaven přehled celkové knižní produkce daného období. Poté je sledován vzájemný poměr beletristické a nebeletristické tvorby. V rámci tvorby beletristické je dále rozlišena produkce původní od překladové. V dalším kroku je oddělení reedicí starších titulů (přetisků) od knižních novinek. Knižní novinky se dále třídí podle literárních druhů, žánrů a směrů. Výsledkem je strukturovaný, přehledný, komentovaný a graficky vyjádřený pohled na knižní produkci daného období.
Czech literary book produktion 1880-1900
Keywords: beletristická produkce; databáze Caslin; fictional production; Caslin database