Důvody umístění dětí do Dětského domova v Budkově v letech 2006 - 2016 - Moltašová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá důvody, které vedly k umístění dětí do Dětského domova Budkov. Teoretická část charakterizuje instituci rodiny, její typy a funkce. Dále popisuje poruchy funkce rodiny a důvody umístění ohrožených dětí mimo původní prostředí. Teoretická část také uvádí možnosti umístění dětí a typy stávajících zařízení pro výkon náhradní nebo ústavní péče. Empirická část obsahuje vymezení metodiky výzkumné sondy a popis Dětského domova Budkov jako místa výzkumného šetření. Důvody umístění zjištěné v daném období jsou rozděleny do pěti kategorií. Ke každé kategorii je uvedena kazuistika, která charakterizuje konkrétní důvod, proč se dítě ocitlo v dětském domově. V závěru je navržena možnost využití bakalářské práce.
Reasons for placing children in the Children's Home in Budkov in 2006 - 2016
Keywords: dětský domov; náhradní rodinná péče; ústavní péče; rodina; poruchy funkce rodiny; důvod umístění; Children's Home; replacement family care; institutional care; family; family function disorders; placing reasons