Analýza literární tvorby Petra Horáčka a její využití v MŠ - Vančurová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zabývá životem a tvorbou světově známého autora dětských knih Petra Horáčka a využitím jeho děl v praxi v mateřské škole. Teoretická část seznamuje čtenáře se současnou dětskou literaturou, pojednává o životě Petra Horáčka, jeho inspiraci a představuje jeho nejznámější díla. V praktické části byly vypracovány podrobné analýzy dvou vybraných děl. Tento rozbor je zpracován tak, aby poskytl co nejlepší podklad pro vypracování metodického materiálu pro učitele mateřské školy. Součástí praktické části je také zpracování a realizace dvou týdenních příprav zpracovaných na základě předchozí analýzy, včetně jejich závěrečné reflexe a posouzení splnění očekávaných výstupů.
Analysis of Petr Horáček´s Literary Work and its Use in the Kindergarten
Keywords: dětská literatura; Petr Horáček; mateřská škola; analýza; písemná příprava; Children's literature; Petr Horáček; kindergarten; analysis; written lesson plan