Sociální práce v hospici - Novotná, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na sociální práci v hospici. V teoretické části je popsána sociální práce a odborné sociální poradenství v kontextu sociálních služeb, kde zmiňuji zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách. Pro výzkumnou část byl zvolen kvalitativní výzkum s použitím metody dotazování a techniky polořízeného rozhovoru. Výzkum probíhal v 6 hospicích a 1 poradně pro pozůstalé. Cílem výzkumné části bakalářské práce bylo zmapovat specifika sociální práce v hospici se zaměřením na odborné sociální poradenství, poradenství pro pozůstalé a půjčovnu kompenzačních pomůcek.
Social Work in the Hospic
Keywords: hospicová péče; kompenzační pomůcky; odborné sociální poradenství; poradenství pro pozůstalé; sociální práce; hospice care; mobility aids; professional social counseling; counseling for the bereaved; social work