MIKROREGION SDRUŽENÍ RŮŽE - Karpytová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou získávání finančních prostředků v mikroregionu Sdružení Růže, a to jak z národních, tak evropských zdrojů. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická a obsahuje zejména charakteristiku vybraných dotačních programů a uvedení do problematiky rozvoje venkova. Praktická část práce obsahuje SWOT analýzu mikroregionu Sdružení Růže s důrazem na zjištění slabých stránek a ohrožení bránících úspěšnému rozvoji. Dále tato část práce obsahuje výsledky výzkumu zaměřeného na problematiku využívání dotací do konce roku 2008 a nástin návrhu možností využívání dalších finančních prostředků pro rozvoj mikroregionu.
MICROREGION SDRUŽENÍ RŮŽE
Keywords: mikroregion; srukturální fondy; operační program; microregion; structural funds; operational programm