Hlukové mapování vybraných objektů školských zařízení na Jihočeské univerzitě. - Navrkalová, Renáta (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce obsahuje analýzu hluku uvnitř vybraných objektů Jihočeské univerzity v závislosti na prostředí, druhu dopravní trasy a zařízeních, které se na dopravní trase pohybují. Jsou to např. osobní automobily, nákladní automobily, autobusy a motocykly. Na základě naměřených hodnot je vypracováno hodnocení hluku v jednotlivých měřících místech a následně, pokud je to nezbytně nutné, jsou navrhnuta protihluková opatření. Cílem práce je upozornit na případná rizika nadměrného hluku a poukázání na možnosti jeho odstranění.
The noise analysis of selected school objects the South University
Keywords: hluk; hluková zátěž; analýza hluku; ekvivalentní hladina hluku; protihluková opatření; dopravní zařízení; dopravní trasa; noise; noise pollution; noise analysis; equivalent noise level; noise abatement measures; transport routes