Uhlíková stopa města České Budějovice - Fišerová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá výpočtem uhlíkové stopy města České Budějovice. Na základě vyhodnocení jednotlivých částí jsou navrhována opatření na její snížení. Dále je výše uhlíkové stopy Českých Budějovic porovnávána s hodnotou uhlíkové stopy České republiky a dalších pěti měst. Jedná se o města Chrudim, Jilemnice, Krnov, Svitavy a Semily.
Carbon footprint of the town České Budějovice
Keywords: klimatická změna; udržitelný rozvoj; uhlíková stopa; uhlíková stopa města; climate change; sustainable development; carbon footprint; carbon foot print of a town