Aplikace lesní pedagogiky v didaktickém programu ,,Stezka korunami stromů" - Řídelová, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2014)
ANOTACE Bakalářské práce představuje didaktický program, který umožní učitelům základních škol prostřednictvím výuky v terénu naplňovat cíle vybraných vzdělávacích oblastí Rámcového vzdělávacího programu a rozvíjet u žáků klíčové kompetence základního vzdělávání. Cílovou skupinou jsou žáci 1. stupně ZŠ. Prostředkem k plnění cílů je lesní pedagogika. Práce podává informace o prostředí, v němž se program odehrává, zabývá se profesí lesního pedagoga, lesní pedagogikou v ČR, jejími metodami a cíli. Popisuje vazby mezi Rámcovým vzdělávacím programem, lesní pedagogikou a didaktickým programem. Především však detailně popisuje strukturu didaktického programu, veškeré jeho prvky a jasně specifikuje metodiku práce všech zúčastněných subjektů programu.
Application of forestal pedagogy in the didactic programme "Treetop trail"
Keywords: Klíčová slova: didaktický program; lesní pedagogika; lesní pedagog; les; terénní vyučování; naučná stezka; rámcový vzdělávací program; Key words: didactic programme; forestal pedagogy; forestal educator; forest; field education; nature trail; general educational programme