Systémy třídění se zaměřením na třídění poštovních zásilek na třídicích strojích - Veselý, Milan (Jihočeská univerzita, 2016)
V úvodu je popsána historie pošty. Je zde také nastíněn současný stav a budoucí záměr České pošty s. p.. Dále je vysvětlena problematika úpravy formátu adresní strany dopisnic a psaní. V další části je popis systému práce třídicího stroje SIEMENS IRV 3000 a také informace o rozmístění tohoto třídicího stroje na jednotlivých sběrných přepravních uzlech. V závěru je popsána úvaha na zvýšení počtu vhodných zásilek pro strojní třídění.
Sorting systems focusing on mail sorting at the sorting machines
Keywords: Třídicí stroj SIEMENS IRV 3000; třídicí zařízení FSM 995; sběrný přepravní uzel; Česká pošta s. p.; listovní zásilka; OCR; Sorting machine SIEMENS IRV 3000; sorting device FSM 995; collecting transport node; Czech Post; mail piece; OCR