Hospodářská opatření pro krizové stavy zajišťována vybranými samosprávnými celky - Pažout, Pavel (Jihočeská univerzita, 2021)
Záměrem a cílem této diplomové práce je přiblížení hospodářských opatření pro krizové stavy a zkoumání jejich implementace v rámci vybraných územně samosprávných celků v průběhu pandemie onemocnění COVID-19. V průběhu této práce bylo zkoumáno, jaká hospodářská opatření jsou aplikována v případě krizových stavů u jednotlivých samosprávných celků Libereckého kraje, a jak se tato opatření v rámci samosprávných celků liší. Pro ucelení a přiblížení dané problematiky je tato práce, v rámci komparační metody, doplněna také o provedenou statistiku počtu nakažených, vyléčených a zemřelých na COVID-19, a to v rámci všech územně samosprávných celků Libereckého kraje. Výzkumná část práce je nejen opatřena statistikami a grafy v podobě obrázků, ale také je obohacena o dotazníkové šetření a následně provedenou SWOT analýzu. Zpracovaný dotazník byl rozeslán mezi členy krizového štábu jednotlivých územně samosprávných celků. Dotazník obsahoval celkem 8 otázek zaměřených na problematiku implementace hospodářských opatření v období probíhající pandemie COVID-19, kdy výsledná interpretace výsledků dotazníkového šetření měla za cíl zodpovědět otázku efektivity a dostatečnosti přijatých opatření v rámci samosprávných celků a tím tuto diplomovou práci obohatit o subjektivní pohled na problematiku očima krizového štábu.
Economic measures for crisis situations provided by selected self-governing units
Keywords: COVID-19; Česká republika; krizový stav; územně samosprávné celky; Liberecký kraj; hospodářská opatření; COVID-19; Czech Republic; Crisis situation; Self-governing units; Liberec region; Economic measures