Ekonomické aspekty rozšíření ekonomické činnosti vybraného subjektu - Reisner, Jiří (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem práce jsou ekonomické aspekty rozšíření ekonomické činnosti vybraného subjektu. Konkrétně se jedná o hodnocení tří investičních projektů a jejich dopadu na podnik. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. První část práce se zabývá teoretickými poznatky z oblasti podnikové ekonomie, které čtenáře uvedou do dané problematiky. Praktická část práce začíná charakteristikou konkrétního subjektu a analýzou vybraných ekonomických ukazatelů. Následuje porovnání podniku s přímou konkurencí, sloužící ke zhodnocení činnosti podniku v kontextu odvětví. V závěru praktické části jsou představeny a následně zhodnoceny možnosti rozšíření ekonomické činnosti subjektu.
Economic Aspects of Expanding Business Activites of a Selected Entity
Keywords: čistá současná hodnota; podnik; hodnocení investic; net present value; business; investment evaluation