INTER-AKCE - Krausová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá tématem interakce z pohledu učitele a výtvarníka. Teoretická část obsahuje vybrané pedagogicko-psychologické pohledy na interakci, doplněné o sociologický pohled v kontextu proměn současného komunikačního světa dle Johna Thompsona. V praktické části se zužuje na interakci cíleně využívající hmat a taktilní vnímání výtvarných artefaktů. Reálný impuls vychází z díla Jana Švankmajera a interaktivních výstav Petra Nikla. Výsledkem práce je vytvoření souboru interaktivních, vizuálně haptických objektů, určených k prezentaci formou samostatné výstavy.
INTER-ACTION
Keywords: interakce; vnímání; imaginace; taktilní umění; interactions; perception; imagination; tactile art