Negativní jevy ve volném čase u studentů středních škol - Maroušek, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce Negativní jevy ve volném čase u studentů středních škol je zaměřena na problematiku sociálně patologických jevů u současné středoškolské mládeže a na důležitý vliv prostředí a výchovy. Teoretická část se zaměřuje na deskripci a vymezení základních pojmů jako jsou adolescence, sociální prostředí, životní styl, drogy, delikvence, šikana aj. Cílem diplomové práce je popsat nejčastější sociálně-patologické jevy vyskytující se u dospívající mládeže, zejména těch, které mají charakter deliktu. Pomocí dotazníkového šetření je jejím cílem zanalyzovat celkovou situaci v oblasti sociálně patologických jevů. Zjistit závažnost, četnost, faktory a příčiny, které stojí za vznikem těchto jevů.
Negativ events in their leisure time with students of secondary schools
Keywords: drogy; mládež; sociálně patologické jevy; sociální deviace; závislost; kriminalita; drugs; teenagers; social-pathologicalphenomena; socialdeviance; dependence; youthcrime