Výukový text pro úvodní fyzikální praktikum - Mittasch, Marek (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce seznamuje čtenáře se základními pojmy měření, fyzikálními veličinami, jejich jednotkami a měřicími přístroji. Podává návod k realizaci měření ve fyzikálním praktiku, úvod do teorie chyb, a na příkladech ukazuje zpracování naměřených hodnot, včetně využití některých funkcí programu MS Excel.
Basic Physical Practice Coursebook
Keywords: výuka; fyzikální veličina; jednotka fyzikální veličiny; měření; chyby měření; měřicí přístroj; graf; protokol z měření; MS Excel; teaching; physical quantity; units of measurement; measuring; measuring deviation; Physics instruments; a graph; measuring records; MS Excel