Srovnání spontánně zarostlých a technicky rekultivovaných ploch na Radovesické výsypce na Mostecku - Málková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
V této práci byla studována místa ponechaná sukcesi s místy technicky rekultivovanými (lesnicky a zemědělsky) na Radovesické výsypce na Mostecku. Cílem práce bylo porovnat druhové složení a diversitu na těchto místech. Ačkoliv nebyl prokázán signifikantní rozdíl v druhové diverzitě mezi jednotlivými plochami, kvalitativně se plochy lišily. V tomto ohledu je spontánní sukcese jistě adekvátní variantou finančně nákladným technickým rekultivacím.
The Comparison of spontaneous succesion and technical reclamation on the Radovesice dump in the Most Basin
Keywords: spontánní sukcese; rekultivace; Radovesická výsypka; spontaneous vegetation succesion; reclamation; The Radovesice dump