Hlučnost traktorů na místě obsluhy a v jejich blízkém okolí. - Pulkrab, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je porovnat hlučnost traktorů na místě obsluhy a v jejich blízkém okolí. Na pozorování byly vybrány tři nejvíce používané traktory ve vybraném zemědělském podniku. Nejprve je přiblížena problematika hlučnosti traktorů jak na okolí, tak i na zdravotní stav obsluhy. Následuje charakteristika pozorovaných traktorů a dále pak naměřené hodnoty hluku, které jsou zpracovány do grafů. Poté následuje vypočítání ekvivalentní hladiny akustického tlaku. V závěru je zhodnocení výsledků a porovnání zjištěných hodnot všech pozorovaných traktorů.
Noise level at the operator tractors and their surroundings
Keywords: traktor; hluk; akustický tlak; účinek hluku; tractor; noise; sound pressure; the effect of noise