Syntaktické a diskurzní funkce zájmena "se" ve španělské větě - Sobotková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá zájmenem "se" ve španělské větě. V teoretické části je vysvětleno použití prvku ?se? ve španělském jazyce. Teoretická část se zabývá touto problematikou z hlediska několika zdrojů. Jedná se o španělsky psané gramatiky, česky psané gramatiky a česky a španělsky psané učebnice. Teoretická část je zakončena shrnutím daných zdrojů. Následuje část praktická, ve které jsou dosažené poznatky aplikované na rozbor španělských vět. K rozboru bylo použito textů zastupující tři funkční styly. Jedná se o umělecký, publicistický a odborný styl. Závěr práce je věnován rozboru daných výsledků.
Syntactic and Discursive Functions of the Pronoun "se" in Spanish Sentences