Moderní trendy v hotelnictví a gastronomie v Jihočeském kraji - Caisová, Věra (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na zhodocení a analýzu moderních trendů v hotelnictví a gastronomii v Jihočeském kraji. Teoretická část práce informuje čtenáře o vývoji moderních trendů a vysvětluje odbornou terminologii, která se vztahuje k danému tématu. Praktická část čerpá informace z provedeného marketingového výzkumu. Další průzkum trhu byl proveden na základě anonymní kontroly, kdy autorka diplomové práce jako fiktivní host "Mystery Guest" navštívila stravovací zařízení, kde prověřovala kvalitu poskytovaných služeb z pohledu hosta. Podstatná část informací byla získána na základně expertních rozhovorů se specialisty v oboru. Hlavním cílem diplomové práce bylo nalézt slabé stránky, překážky rozvoje a stanovit "TOP 10" gastronomických a "Top 10" ubytovacích zařízení v jižních Čechách. Výsledkem práce je návrh vhodných opatření k odstranění nedostatků a přispění k budoucímu rozvoji tohoto turistického regionu.
Modern Trends in Hotelery and Gastronomy in the region of South Bohemia
Keywords: Moderní trendy; hotelnictví; gastronomie; služby v cestovním ruchu; rozvoj cestovního ruchu; Modern trends; hotelery; gastronomy; tourism services; tourism development