Vyhodnocení obnovy těženého rašeliniště Borkovická blata po revitalizaci - Chroustová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce bylo vyhodnocení obnovy těženého rašeliniště Borkovická blata, jehož část byla ponechána spontánní sukcesi, část byla lesnicky rekultivována a část revitalizována. V rámci této práce byla zkoumána struktura vegetace a vlastnosti rašeliny na plochách s různou vegetací a managementem v Borkovických blatech. Pomocí těchto parametrů byla hodnocena úspěšnost revitalizace rašeliniště Borkovická blata.
Evaluation of restoration success of cutover peatland Borkovická blata
Keywords: rašeliniště; revitalizace; indikátory úspěšnosti revitalizace; Borkovická blata; peatland; restoration; indicators of restoration success; Borkovická blata