Metody a formy výuky anglického jazyka v mateřských školách - Soldátová, Maria (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké metody a formy výuky jsou používány jak v česko- anglických mateřských školách, tak v mateřských školách s využitím anglického jazyka pro výuku angličtiny u dětí předškolního věku. Teoretická část pojednává o vývoji jazyka od narození po šestý rok života dítěte, specifikách bilingvního vzdělávání a didaktických postupech směřujících k rozvoji anglického jazyka u dětí. Praktická část je realizována ve vybraných mateřských školách, v nichž výzkumník pozoruje, jakým způsobem učitelé u dětí anglický jazyk rozvíjejí. Pozorování je následně doplněno o rozhovory s pozorovanými učiteli.
Methods and forms of teaching the English language in Kindergartens (Preschool nursery)
Keywords: Anglický jazyk; dítě předškolního věku; metody; formy; vzdělávání; výuka; mateřské školy.; English language; preschool child; methods; forms; education; teaching; kindergartens.