Vliv vybraných socioekonomických faktorů na proces pozemkových úprav - Soukupová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Pozemkové úpravy jsou důležitým odvětvím v rámci zemědělství, kdy dochází k funkčnímu uspořádání pozemků, jejich dělení nebo scelení a mimo jiné řeší úpravu vlastnických vztahů. Na tuto problematiku se vztahují i socioekonomické faktory, které provádění pozemkových úprav nějakým způsobem ovlivňují. Tato práce se zaměřuje především na obecné zhodnocení pozemkových úprav a socioekonomických faktorů a v praktické části se zabývá důvody zahájení pozemkových úprav ve vybraných obcích v souvislosti se socioekonomickými faktory. Vybrané obce patří pod okres České Budějovice.
The influence of selected socio-economic factors to the process of land consolidation
Keywords: pozemkové úpravy; zemědělství; socioekonomické faktory; land consolidation; agriculture; socio-economic factors