Důležitost laskavého přístupu v péči o seniory - Černý, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá důležitostí laskavého přístupu v péči o seniory. V první části se věnuje problematice stárnutí a stáří, periodizaci stáří, psychickým a sociálním aspektům stáří a stáří v Bibli. Druhá část se zaměřuje na pojem ''laskavý přístup'', laskavý přístup v Bibli a křesťanskou lásku i osobnosti Katolické církve, které laskavostí prosluly. Třetí část se pak věnuje laskavému přístupu v perspektivě sociální práce, psychoterapie a důležitosti laskavého přístupu v péči o seniory. Laskavý přístup v péči o všechny potřebné vychází z křesťanské lásky (agapé, caritas), je důležitým terapeutickým nástrojem rogersovské psychoterapie a tím i významný v sociální práci, zvláště v sociální práci se seniory.
Importance of Kind Approach in Care of Seniors
Keywords: stárnutí; stáří; senioři; sociální práce; komunikace; laskavý přístup; laskavost.; ageing; old age; seniors; social work; communication; kind approach; kindness.