Zdravý životní styl a prevence jako nedílná součást péče o vlastní zdraví u seniorů - Vokrouhlíková, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své diplomové práci zjišťuji zájem seniorské populace o vlastní zdravotní stav v souvislosti s jejím životním stylem a přístupem k prevenci. Na základě získaných informací od respondentů lze konstatovat, že seniorská populace si význam zdravého životního stylu a prevence uvědomuje, ale ne vždy je schopna jednotlivá doporučení dodržovat. Mezi hlavní problémy bych zařadila zejména absenci pohybové aktivity a nedostatečný pitný režim, naopak příznivých výsledků dosahoval průzkum v oblasti preventivních prohlídek.
The Healthy lifestyle and prevention as the integral part of the health provision in the elderly
Keywords: zdraví; životní styl; podpora zdraví; prevence; senioři; health; lifestyle; health promotion; prevention; seniors