Analýza kulturního cestovního ruchu Andalusie - Pavlíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem bakalářské práce je analýza cestovního ruchu Andalusie se zaměřením na kulturní cestovní ruch. Cílem práce je poukázat na množství společenských atraktivit andaluské autonomní oblasti, které však nejsou českými návštěvníky plně využívány a zaostávají tak nad atraktivitami přírodními. Úvodní kapitola je věnována geografické, historické, administrativní a hospodářské charakteristice regionu. Následující kapitola představuje úvod do cestovního ruchu španělské Andalusie a současně obsahuje i jeho analýzu. Zásadní částí práce jsou kapitoly zaměřené na Andalusii jako region cestovního ruchu, ve kterých je popsán její kulturní potenciál a atraktivita. V závěrečné části práce je provedeno zhodnocení nabídky zájezdů do Andalusie na českém trhu a vyhodnocení průzkumu povědomí Čechů o dané oblasti.
Analysis of Cultural Tourism of Andalusia
Keywords: Andalusie; kulturní cestovní ruch; objekty kulturního cestovního ruchu; Andalusia; cultural tourism; objects of cultural tourism