Účinky specifických poruch učení na self-koncept a sociometrickou pozici dítěte ve třídě (práce je součástí rozsáhlejšího výzkumného projektu "Morfologické uvědomění u dyslektiků") - Pilnáčková, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá sociální problematikou specifických poruch učení na ZŠ. K výzkumu jsem použila standardizované testy a dotazníky, které jsem předložila vybraným žákům z čtvrtých, pátých a šestých tříd. Cílem mé diplomové práce je zjistit, zda specifická porucha učení má nějaký vliv na žákovo sebehodnocení a na jeho sociometrickou pozici ve třídě.
Effects of specific learning disabilities on self-concept and sociometric position of children in the classroom.
Keywords: specifické poruchy učení; sebehodnocení; sociometrie; specific learning disabilities; self-assessment; sociometry