Vliv viditelnosti ve vodním sloupci na predační tlak dravého vodního hmyzu - Podhradská, Eliška (Jihočeská univerzita, 2012)
Literární rešere práce se zaměřuje na vliv abiotických faktorů na predacční chování dravého vodního hmyzu. Nejdůležitějšími faktory jsou turbidita vody, intenzita světla a heterogenita prostředí. Abiotické faktory jsou často zkoumány v kombinaci s biotickýcmi faktory. Druhá část rešerše popisuje funkční odpověď a vliv změny viditelnosti na jednotlivé složky predačního chování. Literární rešerše je doplněna laboratorním pokusem se dvěma druhy vodního hmyzu.
Influence of visibility in water column on predation pressure in predatory aquatic insects
Keywords: turbidita; intenzita světla; predátor; kořist; funkční odpověď; turbidity; light intensity; predator; prey; functional response