Životní styl žadatele o umístění do domova pro seniory a uživatele sociální služby v domově pro seniory - Dvořáková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce na téma Životní styl žadatele o umístění do Domova pro seniory a uživatele sociální služby v Domově pro seniory mapuje způsob života seniorů v Domově pro seniory Budislav a seniorů z Táborska. Srovnává životní styl seniorů, volnočasové aktivity, míru sociálního kontaktu. Dále se zabývá hodnotami a kvalitou života seniorů. Teoretická část představuje pojmy z psychologie, pedagogiky, sociologie, andragogiky jako je stáří, životní styl, sociální práce. V praktické části jsou obsažena data získaná z kvantitativního výzkumu na základě dotazníkového šetření. Výsledky z tohoto výzkumu poukazují na rozdílnost života seniorů z obcí Dírná, Choustník, Tučapy, Soběslav a života seniorů umístěných v Domově pro seniory Budislav.
The daily mode of the applicant for placing in the rest home and the daily mode of the user of the social service in the rest home
Keywords: stárnutí; stáří; sociální služby; životní styl; growing old; old age; social services; lifestyle