Financování vybrané příspěvkové organizace - Fořtová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem této diplomové práce je ''Financování vybrané příspěvkové organizace''. Cílem práce je zjistit, jak vybraná příspěvková organizace financuje svou činnost a najít další možné způsoby financování. V teoretické části je charakterizována příspěvková organizace zřízená územním samosprávným celkem - zřízení, povinné náležitosti a zrušení. Dále je zde popsáno zpracování rozpočtu a financování příspěvkových organizací. Druhou částí je část praktická, ve které je popsána vybraná příspěvková organizace, včetně rozboru hospodaření v letech 2006 - 2008 a dalších možností financování. Možností, jak získat finance je mnoho. Musí se však vědět, kde a jak hledat.
Financing of chosen allowance organization
Keywords: nezisková organizace; příspěvková organizace; financování; muzeum; náklady; výnosy; non-profit association; allowance organization; financing; museum; costs; revenues