Nástroje ovlivňování konkurenceschopnosti města Prachatice - Roučková, Věra (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá analýzou konkurenceschopnosti regionu. Cílem je definovat nástroje ovlivňující konkurenceschopnost města Prachatice. Poznatky z literární rešerše jsou následně aplikovány do prostředí města Prachatice. Pro srovnávací analýzu je vybráno několik měst, která jsou porovnávána v různých oblastech konkurenceschopnosti. Jako shrnutí poznatků je využita SWOT analýza, která odhalí silné a slabé stránky města a příležitosti a ohrožení pro další rozvoj města.
Implements to influence the competitive strength of the town Prachatice
Keywords: konkurenceschopnost obce; regionální rozvoj; regionální management; municipal competitive strength; regional development; regional management