Využití prostředků ze strukturálních fondů EU a z fondu EAFRD na příkladu Jemnického mikroregionu - Vala, Kamil (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou získávání finančních prostředků ze strukturálních fondů a z fondu EAFRD v Jemnickém mikroregionu. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická a obsahuje zejména charakteristiku vybraných operačních programů. Praktická část práce obsahuje SWOT analýzu Jemnického mikroregionu s důrazem na zjištění slabých stránek a ohrožení bránících úspěšnému rozvoji Jemnicka. Dále tato část práce obsahuje výsledky výzkumu zaměřeného na problematiku využívání dotací ze strukturálních fondů EU a z fondu EAFRD v Jemnickém mikroregionu do konce roku 2007. Dále praktická část obsahuje výsledky zkoumání týkájící se problemtiky získávání dotací v novém programovém období.
The utilization of resources from the EU structural funds and from the EAFRD fund on the example of the Jemnice microregion
Využití prostředků ze strukturálních fondů EU a z fondu EAFRD na příkladu Jemnického mikroregionu
Keywords: Strukturální fondy; Jemnický mikroregion; ERDF; EAFRD; operační program; INTEREG IIIA; Structural funds; Jemnice microregion; ERDF; EAFRD; operational programm; INTERREG IIIA